• להתחיל לקבל הצעות?

חתונה פרנסה והשתדלות

הרב ש. יוסף וייצן

י אב תשס"ז
שאלה
אני בן 22 ורציתי לקבל הדרכה מעשית לגבי זמן המתאים לחתונה. אני הולך ללמוד באוניברסיטה עכשיו, לימודים לתואר ראשון זה לפחות 3 שנים ומי יודע בעז"ה אם אמשיך לתואר שני ואילך. אין לי כרגע מקצוע (כמו רוב משוחררי צבא). ומצד שני , מה אני אמור לעשות לגבי חתונה? בהנחה שאני אכיר את האחת, מה אני אמור לעשות? מאיפה יבוא הכסף לגור יחד?, להתקיים?, שהרי לא תהיה לי פרנסה לשנים הקרובות ממש. האם עלי להימנע מהיכרויות?, האם צריך להחזיק קשר על אש נמוכה עד שיהיה אפשר כלכלית להתחתן? זה בעייתי עם כל היצר. איך בחורים בגילי אמורים להתחתן? איני יכול לבנות על הורי שיכלכלו אותי. אשמח להבין מה בפועל צריך לעשות, תשובה שתכסה את כל המקרים הכללים ודעת הרב בנוגע לזמן חתונה והיכרויות\שידוכים.
תשובה
למרות שהרמב"ם מזכיר שאדם חכם קודם כל בונה בית ורק אח"כ לוקח אישה מדובר על דורות שהיה בהם קושי ממשי להתקיים. אנו בדור עשיר שניתן תמיד לצמצם הוצאות. חלק גדול מההוצאות הם מותרות. בדרך כלל ניתן לעבוד עבודות מהצד, ליסוע לשבתות להורים ועוד כמה "חלטורות" ולהיסתדר מבחינה כלכלית בשנים הראשונות. אתה בגיל בוגר ובשל לחתונה. הצעתי שתמצא בת זוג ובעז"ה תיסתדרו.