• שכירות, קניית ומכירת דירה

חברה כשיקול בבחירת מקום מגורים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ה אלול תשס"ז
שאלה
אנו גרים בשכירות בשכונה דתית קרוב ל-5 שנים. הגיע הרגע שבו החלטנו לרכוש דירה. מצבנו הכלכלי מוגבל ואת המשכנתא ניקח בכוחות עצמנו ככה שאין לנו הרבה אפשרויות תמרון בנושא רכישת דירה ברחבי ירושלים. אנו מתלבטים רבות בנושא. כרגע השכונה הנוכחית היא בסמוך להורים של האישה שמהווים כוח עזר גדול מאד (ב"ה) ולא נכנסים לחיים. היתרון המשמעותי הנוסף בשכונה הינו סמיכות לבתי כנסת, מוסדות חינוך טובים וכו’. אולם מצד שני: איננו נמנים עם חברי הזרם הדתי בשכונה. מדובר בחברי קהילה חרדית מצד אחד ובחברי ישיבה דתית לאומית מסויימת מצד שני ואף אחד מהם, אינו שש להתחבר איתנו. מה שאומר שחיי החברה שלנו באזור- קצת מוגבלים, מצד שני, הדילמה היא לגור בשכונה דתית אחרת ומרוחקת בירושלים אשר בה מתהווה חברה צעירה ותורנית, מה דעת הרב בנושא?
תשובה
במקום שתמצאו מסגרת קהילתית תורנית איכותית, שתוכלו להיות מעורים בה ולפתח חיי תורה ומוסדות חינוך טובים לילדים, זה המקום שעליכם לבחור.