ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

עוד בעניין קמח מלא | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ט סיון תשס"ג

עוד בעניין קמח מלא


מכון התורה והארץ

שאלה:
הרב כתב שקמח שהושם במקרר תוך 24 שעות מטחינתו לא צריך ניפוי.
שאלתי בנושא זה את הרב משה ויא שליט"א, ואמר שכיוון שהמפעלים גדולים מאוד ופס הייצור בטחינה ארוך מאוד, לא ניתן להקל כנ"ל. האם הרבנים מכירים קמח של חנות/מפעל מסוים שנבדק ושעומד בתנאים הנ"ל (שפס הייצור-טחינה אינו ארוך, ושמנקים כל יום)?

תשובה:
לאחר הבירור עם הרב שטרנפלד מהבד"צ של העדה החרדית, מתברר שבקמח רגיל אכן תהליך הייצור של הקמח ארוך, וגם המכונות אינן נקיות ולכן אין להקל ללא ניפוי הקמח גם בתוך 24 שעות. בקמח מלא התהליך הוא קצר יותר, וכיוון שאין אפשרות לנפות כמו שצריך לכן מקילים בתוך 24 שעות מעת הטחינה.

הרב שטרנפלד ציין שיש תחנת קמח קטנה, שטוחנת רק קמח מלא, והפועלת תחת השגחה של הבד"צ, והקמח הנ"ל אינו מצריך ניפוי אף לכתחילה תוך 24 שעות מעת הטחינה. שם התחנה: תחנת הקמח "ערית", תבליני הגליל, עפולה, בהשגחת הבד"צ העדה החרדית.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,
הרב יואל פרידמן


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il