• הפרדת הכלים

נייר אפיה בתבניות

הרה"ג דוב ליאור

ט כסלו תשס"ח
שאלה
יש לנו שתי תבניות לתנור (שחורות גדולות). האם כאשר אני משתמשת בתבנית להכנת מאפה בשרי (על נייר אפיה), התבנית הופכת לבשרית? ולהפך, האם כאשר משתמשת למאפה חלבי, התבנית הופכת לחלבית? בנוסף, אם ברצוני להכין מאפה פרווה על אחת מהתבניות, האם הוא נהפך ל"חזקת" בשרי או חלבי? ומה דינו? האם יש צורך להמתין זמן מה להכנת מאפה פרווה על אחת מהתבניות, על מנת שלא "יהפוך" לחלבי או בשרי?
תשובה
אם ברור לך שהנייר אטום לגמרי (אין בו חורים) ושום דבר לא נזל החוצה, אז זה שום דבר והתבנית איננה בשרית / חלבית כי זה חציצה. צריך להכיר את המציאות. אין שום בעיה לאפות על אחת מהתבניות הללו מאכלי פרווה, אך ליתר ביטחון, יש לשים גם עכשיו נייר.