שאל את הרב

  • הלכה
  • המתנה ביניהם

שמירת חצי שעה בין חלב לבשר

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ט כסלו תשס"ח
שאלה
אני מגיל קטן נהגתי לשמור חצי שעה בין חלבי לבשרי. המנהג לא חילק בין בשר לעוף. אולם עכשיו כאשר למדתי את הסוגיה, ראיתי כי כל החומרא לשמור חצי שעה בין חלבי לבשרי היא רק בבשר, אך בעוף אין שום עניין להחמיר. האם אני צריך להמשיך לשמור חצי שעה בין חלב לעוף? במידה ולא, האם צריך לעשות התרת נדרים?
תשובה
אחרי חלבי לא צריך להחמיר, ואם שטפת את הפה והוא נקי, אפשר לאכול בשרי. ואין צורך לעשות התרת נדרים. אמנם אם אוכלים גבינות צהובות וישנות יש להמתין. אבל בארץ גם הגבינות הצהובות לא נקראות גבינות שמושכות טעם. אך אם אוכלים גבינות שמיובאות מחו"ל (הולנד ושוויץ), שטעמם נמשך שעות כמו בשר, יש להמתין.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il