• מד"א, תרומת דם ואיברים

התנדבות במד"א ועתודה צבאית

הרב ש. יוסף וייצן

ב טבת תשס"ח
שאלה
1. האם יש בעיה בהתנדבות במד"א? יש לציין שאני שומרת נגיעה בקורסים וכ’ו ורק אם יש חולה ואין ברירה אני נוגעת, האם יש בכך איסור או היתר? 2. בעתיד אני שוקלת אולי ללכת לצבא כעתודאית, אני יודעת שהדבר לא מוקבל כדתייה אך אני מתכוונת לשמור על צניעות,איסור נגיעה וכד’. כעתודאית יש לי אפשרות של ממש להתקדם בחיים במקצוע שאני אבחר.
תשובה
1. בנוגע למד"א אני לא מכיר את האוירה שיש בין המתנדבים. אם יש בנים ובנות מתנדבים עם אוירה של קלות ראש יש להמנע מכך. בנוגע לנגיעה את נוהגת טוב. 2. בנוגע להליכה לעתודה - אנו סוברים שהליכה של בנות לצבא מסכנת את עם ישראל. צבא ישראל מנצח לא מכוח הכוח אלא מכוח המוסר שבו. המוסר של מחנה ישראל הוא מוסר של קדושה וצניעות שמאפשר לשכינה להיות במחנה ולהושיע את ישראל. בנות בצבא זו סכנת נפשות משום שהם ממעטות את הקדושה של המחנה. הגברים לצערינו אינם צנועים ומתעוררים לעיסוק בצורה גסה וחיצונית בהופעה של בנות בצבא. זה גורם לסילוק שכינה ולסכנת נפשות. לכן לטובת עם ישראל אין מקומם של הבנות בצבא.