ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

שטיפת כלים חלביים בספוג בשרי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב טבת תשס"ח

שטיפת כלים חלביים בספוג בשרי


הרב בנימין במברגר

שאלה:
אני ומשפחתי שומרים כשרות שזה גם באוכל וגם בכלים שזה אומר כלים בשרים מפלסטיק, כלים חלבים מפלסטיק וסכו"ם חלבי ובשרי בנפרד. אנחנו שוטפים את הכלים החלבים בנפרד וגם את הבשרים בנפרד, למרות שאין לי כיור נפרד. אנחנו מנקים באמצעות אקונומיקה את הכיור ואת השיש.

ואחי בטעות שתף עם הספוג הבשרי את הכלים החלבים כי הוא לא ידע, ועכשיו מה אני אמורה לעשות עם הכלים ועם הסכו"ם שהוא שתף עם הספוג הבשרי, לזרוק את הכלים וגם את הסכו"ם או שאפשר לנקות את זה, וכיצד?

תשובה:
בדרך כלל שוטפים כלים בחום נמוך שאין היד סולדת בו ולכן הכלים מותרים לשימוש ואין צורך להכשיר אותם או כל פעולה אחרת.

אקונומיקה אינה מכשירה את השיש או את הכיור אלא רק מנקה ואפשר לנקות את הכיור והשיש גם במים בלבד (העיקר שיהיה נקי לגמרי). אל הכיור כעיקרון אנו מתייחסים כי משמש לבשר וחלב ולפעמים אף ברותחין, ולכן, יש לסבן את הכלים ולהניח אותם על השיש ולא בתוך הכיור או לשים רשת, כדי שהכלים לא יגעו בכיור, ולאחר מכן לשטוף אותם באויר מעל הכיור, וכן לייחד מערכת כלי ניקוי נפרדת לחלבי ולבשרי בנפרד, כמו שאתם עושים.

על השיש רצוי שלא לשים סירים ומאכלים חמים, אלא אם כן, אתם מייחדים חלק מהשיש לשימוש בשרי או לשימוש חלבי.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il