• ברכת הטוב והמטיב ושהחיינו

שהחיינו על יצירת ספר חדש

הרה"ג דוב ליאור

ט שבט תשס"ח
שאלה
אני מפיקה ספר חדש. אני מאוד אשמח לברך שהחיינו שהדפסתו תושלם 1. האם מקובל לברך? 2. אני מתכוונת לעשות כינוס נשים לרגל הוצאת הספר, האם מתאים לברך במעמד זה?
תשובה
1. יש על זה שאלה. אם את שמחה מאוד, את יכולה לברך. אם יש לך ספק, תקני בגד חדש, ותברכי עליו. 2. שוב, כדי לצאת ידי כל השיטות, תקני פרי חדש שעדיין לא אכלת באותה שנה או בגד חדש, ותתכווני על זה ועל זה. כמו שאנו עושים בחתונה, שהרי יש שאלה מדוע חתן לא מברך שהחיינו על שמחת הנישואים. ולמעשה, הוא מברך על הטלית או על הביגוד החדש, ומתכוון גם על שימחת הנישואין.