• ברית

מקור קריאת השמות לילדים

הרה"ג דוב ליאור

י"ד שבט תשס"ח
שאלה
מהו המקור לכך שאת שם הבן נותנים בברית ולא לפני כן, וכן מהו המקור לכך שאת שם הבת נותנים בעליה לתורה ולא בעת הלידה?
תשובה
אצל בנות, זה פשוט בשביל לפרסם, ופירסום נוצר כשיש עשרה איש. ואם רוצים אפשר לתת קודם. בספר של הרב יוסף וייסברג דן לגבי נתינת שם לפני הברית. ילד שנולד ואי אפשר לעשות לו ברית בזמן כי הילד חולה, והם רוצים להתפלל עבור הילד, האם מותר לתת שם לילד לפני הברית. ולכן, יהיה מותר לתת שם בשביל שיהיה אפשר להזכיר את שמו של הילד כדי להתפלל עליו. לא מוזכר בתלמוד שצריך לתת את השם דווקא בברית, אלא זהו הזמן המתאים ביותר (וכן מתאספים עשרה איש), אבל אין איסור לתת שם קודם.