• קמח, תבלינים וקטניות

ברירת שיבולת שועל

הרה"ג דוב ליאור

ל שבט תשס"ח
שאלה
כתגובה לתשובתו של הרה"ג ליאור- שבשיבולת שועל מספיק בדיקה מדגמית. לפי נסיוני הרב במטבח עם שיבולת שועל, ראיתי לא פעם אחת בשיבולת שועל חרקים שחורים. אחרי בדיקת מדגמית אני שוטפת בסיר עם מים ובודקת אם חרקים צפים במים. הדבר מצוי, ולכן נראה לעניות דעתי שצריך יותר להיזהר עם שיבולת שועל ולברור את כל השקית או לבדוק בתוך מים, האם זה נכון?
תשובה
השאלה האם זה כך בכל שיבולת שועל או שרק אצלך (בשקיות שאת משתמשת, שאולי נמצאות קרוב לחום) מתפתחים חרקים כאלה. בכל אופן בחורף, לעניות דעתי, מספיק מדגמי. אולי בקיץ יש מקום לחשוש.