• זמני התפילה והיום

תפילת שחרית באיחור

הרב שמואל הולשטיין

ד אדר א' תשס"ח
שאלה
בתקופה האחרונה אינני חשה בטוב, ישנה איזושהי בעיה שאני מודעת אליה והיא הינה בטיפול. אך השאלה שלי היא כזו: עקב המצב השקמת בוקר שבת היא קצת יותר קשה. מכיוון שאינני רוצה לוותר על תפילה וללכת לבית הכנסת עם בעלי, אני מנסה כמה שיותר מהר להתארגן ולצאת מהבית. לעיתים אנו מאחרים מעט (התפילה מתחילה בשמונה וחצי אנו מגיעים בעשרה ל-9) ואני, שהרקע שלי הוא לא דתי, מתקשה לדעת היכן עליי להתחיל את תפילתי והיכן אני אמורה להפסיק באם יש צורך בעת ההשלמה של התפילה. האם תוכלו לעזור לי? בנוסף, הייתי רוצה לדעת כיצד מתפללים בחול. עד איזה שעה מותר להתפלל, מה הזמנים, והאם אפשר בכל מקום?
תשובה
יש להצטרף אל הקהל במקום בו הם נמצאים, לאחר שאומרים 'ברוך שאמר', מזמורים מפסוקי דזמרה כמה שמספיקים ו'ישתבח'. צריך לשאוף להצטרף אל הקהל לפני שהחזן מגיע ל'ברכו' שאחרי ישתבח. אם מגיעים לאחר מכן, גם כן יש לומר את החלקים מפסוקי דזמרה שציינתי קודם ולהשלים החל מישתבח עד שמדביקים את הקהל. ביום חול אשה חייבת בתפילה החל מברכות קריאת שמע (אחרי ישתבח) ועד אחר שמונה עשרה, כמובן שאם יכולה לומר פסוקי דזמרה - תבורך. מותר להתפלל שחרית עד השעה הרביעית של היום. שעה זו משתנה מיום ליום ומחודש לחודש, ניתן למצוא בקישור המצורף את הזמנים המדוייקים: //www.yeshiva.org.il/calendar/ תפילה בבית כנסת הינה המשובחת ביותר, אולם ניתן להתפלל בכל מקום (רק שיהיה נקי ומכובד). בפועל, במשך השבוע רוב הנשים נוהגות להתפלל בבית, אם כי יכולות כמובן ללכת לבית כנסת.
הרב שמואל הולשטיין