• זמני התפילה והיום

זמני תפילה בבית כנסת

הרב יצחק גרינבלט

ט"ו אב תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב(: רציתי להודות על התשובות המדהימות והמאירות שאתה ענית לי ועונה באתר ורציתי לשאול כמה שאלות לגבי שבת ואיך שאני מתנהלת בה.. ב"ה אני כבר בערך שנה מתפללת בבית כנסת חב"ד בעיר.. אני ספרדייה ומתפללת בנוסח האריז"ל פעם בשבוע בשבת ובשאר השבוע נוסח עדות המזרח אמרו לי שזה בסדר כל עוד אני אקפיד על זה וזה מרגיש לי גם יותר טוב וכיף בסדר להמשיך כך? ואני מקפידה לא להגיד את שם השם איפה שספרדיות לא אומרות והכך.. ולגבי הבית כנסת אני מתפללת בו בעיקר כי הוא מתחיל ב10 (או 10 ורבע פעם בחודש) וזאת שעה מעולה .. לפני שאני מגיעה אני משתדלת לקרוא קריאת שמע שיחשב לי שקראתי בזמן ואז מגיעה לשם מתפללת ומסיימת שחרית קרוב ל11 או 11 וחצי לפעמים.. רציתי לשאול אם מבחינת השעות זה נכון? ואם קמתי למשל ב10:11 וזמן התפילה נגמר ב10:27 אני יודעת שאני לא אספיק להתפלל.. ואם אני אתחיל אני אסיים שמונה עשרה לאחר השעה הזאת אבל.. אני גם יודעת שאם אני אחכה שעתיים ויותר עד לתפילת מנחה המחשבה שלי קצת תפגע ושאני לא אשכח חלילה אני מעדיפה להתפלל כמה שיותר קרוב לזמן שאני קמה.. זה בסדר להתפלל ולסיים לפני חצות היום ואחרי סוף זמן תפילה? בבקשה תענה לי היום שאני אדע מחר לגבי הבית כנסת הרב.. תודה מראש ושבת שלום שתהיה בע"ה (:
תשובה
ב"ה שלום לך. שמחתי לקבל את מכתבך, ולראות כמה את מתחברת אל התפילה. התפילה היא אוצר ממש נפלא, וככל שזוכים יותר לחיות אותו, כך זוכים להמון שמחה ולשלמות גדולה. חשוב מאוד לדעת, שלכל תפילה יש את הזמן שלה. התפילה פועלת ומשפיעה ואנו זוכים על ידה להמון אוצרות נפלאים, ויחד עם זאת, היא גם בונה אותנו. על ידי התפילה אנו בונים חיים יהודיים שלמים הרבה יותר, חיים מלאים בתוכן ובחיות. אדם שזוכה לבנות את החיים שלו עם תפילה, זהו אדם אחר, אדם שונה לגמרי מאדם שלא עושה כן. ככל שהתפילה נהיית יותר מרכזית בנו, כך אנו זוכים שהיא יותר תשפיע עלינו. לכן, מאוד חשוב להשקיע בתפילה, להשפיע בחיות בתפילה ולהשקיע בזמן התפילה. חשוב מאוד להתפלל בזמן, לקום מוקדם ולהתפלל, ולצערי יש לא מעט אנשים שמתחילים את התפילה מאוחר, ועל ידי כך מפסידים המון. אך כל אחד בוחר את דרך החיים שלו, אם כי חשוב להתאים אותה לפי ההלכה, וכפי שכתבת שאת משתדלת. לכן, אם זו התפילה שמתאימה לך ואת מסוגלת להתאים אותה לפי ההלכה, תמשיכי כך, אבל אם את יכולה למצוא מניין אחר שגם יהיה לך טוב וגם יעמוד בזמנים טובים יותר, ודאי זה חשוב מאוד. אשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרינבלט.