• שבת ומועדים
  • חפצים שונים

ניתוק טלפון בשבת

הרב שלום אילוז

ל אדר א' תשס"ח
שאלה
הייתי השבת אצל חברה והיה טלפון בבית שלה שמידי פעם, בלי שנגעו בו, צפצף בקול חזק ממש בלי להפסיק. לא ידענו מה לעשות. חשבתי שאפשר להנמיך. ניסיתי לשכנע את חברה שלי לא לכבות אלא רק להנמיך, היא ניסתה להנמיך אבל בסוף הוציאה את החוט מהחשמל. מה היינו אמורים לעשות? ומה אפשר לעשות כדי לתקן את זה, אני מרגישה נורא עם זה שאולי לא מספיק מנעתי ממנה, ומה היא יכולה לעשות?
תשובה
משאלתך אני מבין שחברתך לא רצתה לנתק את הטלפון מהחשמל והדבר קרה בטעות לכן הדבר נחשב כשוגג ולא מזיד.