• שאלות כלליות

זריקת בגדים וחפצים של מת

הרה"ג דוב ליאור

ו אדר ב' תשס"ח
שאלה
האם אסור להעביר/לזרוק ביגוד ודברים של הנפטר לפני שעוברת שנה, מה עושים אם כן זרקנו והעברנו?
תשובה
אפשר להשתמש או לתת למישהו שרוצה אם המשפחה לא רוצה, כולל את הנעליים שלו. יש כאלה שיש להם אמונות שאין להשתמש בנעליים. ובספר "גשר החיים" לרב טיקוצ'ינסקי כתב במפורש, שאין כל חשש בשימוש בנעליים. רק אצל מלך כתוב שאין הדיוט משתמש בשרביטו של מלך, כי זה בזיון המלכות. אבל בן אדם שאינו מלך, אין שום בעיה להשתמש בכל החפצים שלו.