• תקופת האירוסין

לא מתראים לפני החתונה?

הרב רואי מרגלית

ו אב תשס"ג
שאלה
האם מנהג האשכנזים הוא שהחתן והכלה לא מתראים שבוע לפני חתונתם או שלא מתראים 7 ימים לפני חתונתם (נפק"מ ליום החתונה בשבוע שלפני)? מה המקור למנהג זה?
תשובה
המנהג להקל בזה ולהתראות גם בערב החתונה בשבוע שלפני, כי הרעיון של המנהג הוא לשמור על ריחוק כדי להרגיש את החידוש בליל החתונה, כדוגמת אי אכילת מצה לפני חג הפסח למרות שמותר לאוכלה במשך השנה ולכן לא קבעו את ה"שבוע" כגדר הלכתי מדויק שצריך להחמיר בו (ע"פ הרב זלמן מלמד שליט"א). הרב רואי מרגלית.