• שבת ומועדים
  • תענית אסתר

פעילות בבית ספר

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אדר ב' תשס"ח
שאלה
בבית הספר שלי (בית ספר חילוני) מתקיימת ביום חמישי פעילות לפורים עם מתנפחים תחפושות והכל. האם מותר להגיע לשם או שאסור משום תענית אסתר? האם ילד בן 12 צריך להתענות ?
תשובה
1. אין איסור שמחה בתענית אסתר, זו לא תענית של אבל כמו יתר התעניות, אם כי כבכל תענית צבור יש להרבות בתפילה ובהתנהגות ראויה. 2. מדין חינוך ראוי לילד בן 12 לצום אך אם הוא מרגיש לא טוב מותר להפסיק. תענית זו אינה חמורה כיתר התעניות כי היא לא הוזכרה ע"י זכריה יחד עם יתר התעניות.