• צניעות בלבוש

עגילים וכתובת קעקע

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט תמוז תשס"ג
שאלה
למה עגילים מותרים וקעקוע אסור? מה ההבדל ביניהם? מה ההשלכות של קעקוע לאחר שהאדם נפטר?
תשובה
לעגילים די בנקב קטנטן החסר משמעות מצד עצמו, שהרי העגילים הם אלו שמהווים את הנוי, והוא גם עלול להיסתם אם לא משתמשים בו. מה שאין כן הקיעקוע הוא מכיל תוכן מסוים מצד עצמו הנשאר קבוע בגוף מבלי שיש אפשרות לשנותו. אין דבר חמור יותר משלילת הבחירה, ואדם שקיעקע את עצמו ייקבר עם הקעקוע המלווה אותו גם שם. דבר זה מגונה מאוד. רק בעלי חיים קועקעו וכן אסירי מחנות הכפיה בגרמניה. אדם חופשי ובעל הכרה אינו מסוגל לקעקע את עצמו. התורה רצתה שנשמור על חרותנו וצלמנו כפי שנבראנו ולכן דרשה מאיתנו לשמור על הפקדון היקר שהופקד בידינו, הוא הגוף, בשלמותו ובתקינותו.