• עיתונות, רדיו וטלויזיה

צילום אישה לסרט

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד ניסן תשס"ח
שאלה
אני סטודנט לקולנוע בביה"ס לקולנוע יהודי ביד בנימין. אני מכין סרט לסוף השנה על זוגות חשוכי ילדים. לצורך כך אני צריך לראיין אישה (שב"ה היום כבר נפקדה). שאלתי: איך לצלם אותה באופן שהסרט יתאים גם לבנים? יש כמה אפשרויות: 1. צילום רק של כל הגוף - כך שזה צילום מרחוק, אבל מפספס את ההזדות עם הדמות. 2. צילום של הראש עד המותניים - כנ"ל אבל קצת יותר טוב. 3. צילום ראש וכתפיים 4. צילום ראש 5. צילום עיניים או פה. מצד אחד לכאורה הכי טוב לצלם כמה שיותר רחוק, אבל מצד שני על מנת ליצור הזדנהות עם דמות חייבים לצלם אותו גם מקרוב - עד כמה שאפשר. מה הרב ממלית לעשות?
תשובה
אם האישה לבושה באופן צנוע, כשם שמותר לדבר איתה כך מותר לצלם אותה. יש לצמצם את צילום הגוף במקום שאין צורך ולהתמקד יותר בפניה. בהקרנת הסרט יש להודיע שמככבת אישה בלבוש צנוע ומי שרוצה להחמיר על עצמו לא יצפה בסרט. לשאלת המשך בנושא.