• שאלות כלליות

חיזוק טרסה בשמיטה

מכון התורה והארץ

י אייר תשס"ח
שאלה
אני רוצה לחזק טרסה בגינה עם חגורת בטון, הטרסה חזקה אך אם ברצוני שתעמוד לאורך שנים עלי לחזקה, כדי לחזקה יש לחפור תעלה לאורכה בעומק 10 ס"מ ולצקת בטון. האם אפשר לעשות זאת בשמיטה? טרסה אחרת, האדמה בורחת בין אבניה, האם אשר לסתום רוחיה בבטון בשמיטה?
תשובה
חיזוק טרסה אפשרי בשמיטה. כולל חפירה ויציקה, את החול המוצא מהחפירה יש להניח בערמה בפני עצמה ולא לפזר את החול. אפשר לסתום את החורים בטרסה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי