• תורה, מחשבה ומוסר
  • עקרונות בקיום מצוות

שמירת כשרות בחו"ל

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ב סיון תשס"ח
שאלה
אני חי בחו"ל. רוב המצרכים שבמקום מגוריי אינם נושאים כל כשרות אבל מכיוון שאני רגיל לכך מילדותי אני בודק האם אינם מכילים חזיר . אם אינם מכילים בשר חזיר אני קונה . מכיוון שאינני מקפיד על מצוות אחרות למעט אי אכילת חזיר ואי אכילת בשר וחלב השאלה שלי היא האם יש בכלל טעם לשמור על שני המצוות הללו. יובהר כבר כעת שאני לא מתכוון "להתקרב לדת" וטוב לי היכן שאני נמצא.
תשובה
לכל מצוה שאדם מקיים יש ערך גדול . טוב מאד שאתה נמנע מלאכל בשר חזיר . כי זה מבטא משהו עמוק של העם היהודי. וגם לכך שאתה נמנע מלאכול בשר בחלב יש משמעות תמשיך בזה. אגב כל מוצר שאינו מין החי אלא מין הצומח בחו"ל. יש סכוי רב שהוא כשר. כך שיתכן שאתה בדרך כלל אוכל אוכל כשר.