• שינוי מקום, הפסק וטעות

אכילת אגס שנקטעה בטרמפ

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז סיון תשס"ח
שאלה
חיכיתי לטרמפ מספר דקות, והתחלתי לאכול אגס. כשהייתי באמצע אכילת האגס - הגיע רכב ועליתי עליו, ונסעתי כעשרים דקות עד שירדתי מן הטרמפ. (יש לציין שלא המשכתי לאכול במהלך הנסיעה בטרמפ). 1) האם עליי לברך ברכה אחרונה על חציו של האגס כשעליתי לטרמפ? 2) האם במקומי החדש, לאחר 20 הדקות - אצטרך לברך שוב ברכה ראשונה על האגס?
תשובה
יש לנו כלל שבדברים מסויימים, שינוי מקום מהווה סילוק מהאכילה הקודמת. ואם רוצה להמשיך לאכול, צריך לברך עוד הפעם. אבל כניסה לרכב לא נקראת שינוי מקום. זה לא בית, זה כמו שאדם הולך ואוכל, ואם היה ממשיך לאכול באכילתו, זה לא נקרא שינוי מקום, כי אף פעם לא היה לו מקום. וגם פה, אם אכלת תוך כדי עמידה לטרמפ, ועלית לטרמפ, אתה יכול להמשיך לאכול את האגס. ולא צריך לברך ברכה אחרונה על האכילה הראשונה ולא ברכה ראשונה שוב.