• תקופת האירוסין

לימוד לזוג מאורס

הרב שמואל הולשטיין

כ"ב סיון תשס"ח
שאלה
1) מה מומלץ לזוג מאורסים ללמוד לקראת החתונה (הן בצד ההלכתי, והן במישור הרעיוני)? והאם טוב שילמדו יחד את הנושאים, או שמוטב שכל אחד ילמד לעצמו? 2) מהי התדירות המומלצת לפגישות ביניהם?
תשובה
לגבי תדירות מפגשים: הנושא מורכב, היות ומצד אחד ישנה חובה גמורה לשמור על גדרי צניעות והרחקה גם בין זוג מאורס, שכן הם מאורסים בלבד ואינם נשואים. ומבחינה מסויימת ישנה סכנה מיוחדת דוקא במאורסים היות ויש ביניהם קשר אישי ותוכניות משותפות שעלולים להביא לידי קירבה יתירה. אולם מצד שני, זוג זה מתעד בעז"ה לקשור את חייו זה לזו ויש מקום שיכירו אחד את השני מספיק לקראת היום בו יחיו יחדיו. והדבר מסור ללב, כלומר יש צורך בהרבה יראת שמים והכוונה אישית על מנת למצוא את הנוסחה המתאימה לזוג כמה להפגש וכו', לכן ראוי להתייעץ בעניין עם מדריך החתנים / מדריכת הכלות. בכל אופן ראוי להדגיש כי זוג מאורס מחוייב בכל דיני יחוד ללא שום קולא בעניין. ללימוד משותף יש מקום כל עוד נעשה בצניעות, ובנושאים צנועים. אין לעסוק יחד בהלכות צנועות שבין בעל לאישתו, אלא ניתן ללמוד ספרים כדוגמת 'מסילת ישרים', ומומלץ ספרו של הרב גינצבורג 'ברית הנישואין' וכד'. מזל טוב, שתזכו להקים בית נאמן בישראל, בניין עד עד. הרב שמואל הולשטיין