• תורה, מחשבה ומוסר
  • קיום מצוות לנשים

איסורים החלים על נשים-גם בעקרות

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב תמוז תשס"ח
שאלה
למיטב ידיעתי (שהיא אינה רבה לצערי), כיום הגיעו למסקנה שנשים יכולות לשמש בתפקידים מכובדים ומשמעותיים כטוענות רבניות ואף פוסקות הלכה, אך לא כמחדשות הלכה, מאחר ועל מנת להיות בתפקיד זה יש ללמוד מגיל קטן ללא הפסקה תורה שבכתב ובע"פ, מה שנמנע מן האישה לאור ייעודה הפיזי והרוחני להיות אם. מה קורה במקרה בו אישה עקרה, במצב היפוטתי בו מתאפשר לה ללמוד מגיל צעיר רק תורה ותושב"ע, האם תוכל לשמש כמחדשת הלכה?
תשובה
תיאורטית ייתכן שאישה תגיע לרמה גבוהה של ידע בהלכה. אלא שלפסיקת הלכה חייבת להיות גם מסורת של פסיקה אותה רוכש תלמיד בשימושו את רבותיו. איני רואה כרגע מצב שבו אישה נמצאת במסגרת בה היא מסוגלת להמשיך מסורת של פסיקה. איחולי שה' יפקוד אותה בפרי בטן.