• עיתונות, רדיו וטלויזיה

כפירה ב"בשבע"

הרב אליעזר מלמד

ו אלול תשס"ג
שאלה
הרב כתב לי שהכתבים והעורך של העיתון "בשבע" הם בני תורה. היאך יכולה להתפרסם בעיתון השאלה דלהלן: "האם הם (הרבנים האוסרים להכנס להר) חשבו על הפגיעה בריבונות הישראלית בהר הבית?". אמירה כזו עלולה להתפרש כזילזול ברוב רובם של הרבנים שאוסרים להיכנס להר הבית כולל הרב שלמה זלמן אויערבאך והצגתם כטיפשים שלא התייחסו למכלול הבעיות בפסיקתם.
תשובה
אינני זוכר אם כתבו כך, ואם כתבו מי כתב. מכל מקום זה עדיין סגנון מקובל בויכוח תורני. אמנם מעט חריף, אבל מקובל. אם תעיין בעיתונים אחרים שטוענים כי קבלו על עצמם עול תורה ומצוות, תמצא סגנונות חריפים לאין ערוך, וביזוי תלמידי חכמים ממש. ואילו הטענה על הר הבית היא טענה בוויכוח, ולא טענה על עצמיות מעלתם של האוסרים כתלמידי חכמים.