• שאלות כלליות

צער בעלי חיים לתוכי

הרה"ג דוב ליאור

ו אב תשס"ח
שאלה
לאחרונה אישתי קיבלה ממשפחה תוכי בכלוב. התוכי הוא מאולף ומטייל על ריצפת הבית. על מנת שהוא לא יעוף אנו נדרשים לגזור לו את נוצות הכנפיים אחת לשבוע-שבועיים. אין לי מושג באם נגרם לתוכי כאב בגזירת הנוצות, מפני שעושה זאת בעל חנות חיות מחמד. 1. האם אנו עוברים פה על צער בעלי חיים? 2. האם אנו צריכים להאכיל את התוכי לפני שאנו יושבים לאכול? 3. האם בכלל מותר להחזיק תוכי בכלוב בתוך הבית?
תשובה
1. אם עושים זאת כדי שלא יברח, אני חושב שאין בזה צער בע"ח. 2. אם זהו זמן שהוא צריך לאכול - כן. יש מצוה להאכיל את החיות לפני שאתה אוכל. 3. אין בעיה. בחיות טמאות יש עניין על-פי חכמה פנימית שלא לגדלם בביתו של אדם. נדמה לי שהכוזרי אומר שתוכי הוא מהעופות הטהורים.