• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

בשר בחלב במחבת ובתנור

הרה"ג דוב ליאור

י"א תשרי תשס"ט
שאלה
א. טיגנו במחבת בשרית מאכל סתמי וטפטף על המחבת טיפה מאכל חלבי. מה דינה של המחבת והמאכל? ב. לעיתים אנו מתארחים אצל קרובים ויש להם תנור עם תא אחד. הם מבשלים בו גם חלבי וגם בשרי (לא באותו זמן). איך לנהוג, האם האוכל טרף ממש או מותר ואיך להעיר את תשומת לבם לכך (הם שומרים תורה ומצוות)?
תשובה
א. את המחבת יכולים להכשיר. והמאכל כיון שזה טיפה וודאי שיש 60 כנגדה והמאכל לא נאסר. ב. כיון שזה לא ביחד אתה לא צריך להחמיר ואתה יכול לאכול, תוכל לומר להם שישאירו את התנור דלוק על המקסימום שהחום של התנור יכלה את כל מה שנשאר שם ואז יוכלו להשתמש לשימוש השני.