• דגים

דג פילה בחו"ל

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט מרחשון תשס"ט
שאלה
האם ניתן לרכוש בסופר בחו"ל דג פילה שמגיע במגש נקי? הדג הינו מן הדגים הכשרים אך אינו שלם, הוא בלי קשקשים, ונמצא במגש. אני מזהה את החתיכות כי אני מכירה את הדג. במקומות שמוכרים דגים בכמויות, האם יש בעיה עם חיתוך הדגים, אולי חתכו בסכין דג טמא? יש מצב שהחיתוך נעשה בצורה תעשייתית כי מדובר בסופר ממש גדול המוכר את הכל בסיטונאות.
תשובה
צריך שיהיה הכשר ופיקוח אם זה אותם הסכינים, אם שטפו אותם, אם ניקו שם. אם אדם קונה דג שלם, אני מבין שאין בעיה, אבל אם הוא חתוך, צריך שיהיה הכשר, או לוודא במדויק שבאותו מקום שחותכים, לא חותכים גם דגים שאינם כשרים.