• הפרדת הכלים

תנור אפייה בעל תא אחד

הרה"ג דוב ליאור

כ כסלו תשס"ט
שאלה
יש לי תנור אפיה בעל 2 תאים (בשרי וחלבי) שעלי להחליפו. בברור שערכתי לגבי עלויות תנור בילד אין עם תא אחד לעומת 2 תאים מסתבר כי ההפרש עומד על כמעט 3000 ש"ח "לטובת" התנור בעל 2 התאים. מאחר שתנור בילד אין בעל 2 תאים הרבה יותר יקר, חשבתי לקנות תנור בעל תא אחד. רציתי לדעת: א. האם זה מאוד משמעותי להשתמש ב-2 תאים ולא אחד וע"כ עלי להשקיע יותר כסף בקניית 2 תאים? ב. במידה ויש אפשרות להשתמש בתנור עם תא אחד הן לבשרי והן לחלבי, איך עושים זאת?
תשובה
יש אפשרות להשתמש בתנור לחלבי ובשרי, לדוגמה: אם צלו בתנור בשר, לאחר שהוציאו את הבשר יש להשאיר את התנור זמן מה בעוצמת החום המקסימאלית. אחר כך אפשר להשתמש בו לחלבי. הגדרת "זמן מה".