• שאלות כלליות

הלכות אבלות

הרב שלום אילוז

כ"ז כסלו תשס"ט
שאלה
ברצוני לדעת מה אני יכול להגיד בעלייה לבית עלמין? הנפטר הוא אבי ז"ל וברצוני לדעת מה אפשר להגיד אם זה לא אזכרה אלא יום רגיל. ברוב המקרים אין ברשותי מניין, ולכן אבקש לדעת מה נהוג ואפשרי? אודה מאוד על תשובתכם מפורשת ככל שתהיה.
תשובה
בבית העלמין תאמר על פי האותיות של שם הנפטר ממזמור קי"ט בתהילים שבנוי ע"פ האלף בית, ובסידורים מובא עוד דברים שיש לומר בבית העלמין. ביום רגיל שאינו יום אזכרה תרבה בלימוד תורה לעילוי נשמת הנפטר, ובכך יהיה נחת רוח גדול לנפטר.