• נוסח והגייה

נוסח תפילה לגיורת נשואה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז כסלו תשס"ט
שאלה
אני גיורת, התחתנתי עם בחור תימני. לפני החתונה נהגתי להתפלל לפי ספרדים. האם אני חייבת עכשיו לעבור לנוסח תימני, כי יש הבדל בין התפילות ואני רגילה לסידור ספרדי? בשבת אני מתפללת בבית-כנסת ומעדיפה ואוהבת יותר תפילה של ספרדים. האם אני יכולה להתפלל בשבת לפעמים בבית-כנסת של ספרדים ולפעמים תימנים?
תשובה
אישה באמת הולכת אחרי מנהגי בעלה בדברים ששייכים לבית, אבל אם היא רוצה להתפלל בנוסח מסוים והורגלה בו – היא לא חייבת לשנות. את יכולה להתפלל בשבתות לפעמים בבית כנסת ספרדי ולפעמים בתימני.