• מים אחרונים וזימון

האם צריך להתחלק לקבוצות קטנות בזימון?

הרב אליעזר מלמד

ט"ז שבט תשס"ט
שאלה
אם אוכלים שישה אנשים ביחד, האם עליהם להתחלק לשתי שלשות בזימון? וכן אם אוכלים עשרים אנשים, האם צריך להתחלק כשמזמנים?
תשובה
מותר להם להתחלק בזימון, אך אין עליהם חובה להיפרד לקבוצות קטנות בשעת הזימון. ובהרחבות להלכות זימון הובאו המקורות: מלשון המשנה נ, א, טור ושו"ע קצג, א, משמע שאין עניין שיזמנו ביחד. ומהרמב"ם (ה, י) משמע שבשישה עדיף שיתחלקו, ולגבי עשרים כתב שרשאים. ולרמ"א קצג, ב, ב"ח, לבוש ועוד, בשישה ועשרים עדיף שלא יתחלקו משום ברוב עם הדרת מלך. והט"ז קצג, ג, וא"ר וערוה"ש ז, כתבו שיש מעלה בשני הצדדים, והבוחר יבחר. --- התשובה נכתבה על ידי הרב יגאל ללום על פי פסקי הרב אליעזר מלמד שליט"א.