• עובד ומעביד

תשלום לקופה קטנה בעבודה

כולל דיינות פסגות

כ"ב אדר תשס"ט
שאלה
לפני כחצי שנה שלמתי לקופה קטנה בעבודה שלי סכום כסף שהייתי צריכה לשלם. משום מה זה נשמט מהמזכירה של החברה והיא שכחה לערוך רישום ששלמתי (מדובר ב40 ש"ח). מאז ב"ה ילדתי ויצאתי לחופשת לידה. לאחרונה החברה היתה צריכה לשלם לי על נסיעה בין עירונית, אולם המזכירה טוענת שזה על חשבון החוב של אותה תקופה. מה לעשות? אין לי אפשרות להוכיח משהו כזה. האם לוותר וזהו?
תשובה
אם מקרה כזה היה מגיע לבית הדין בזמן השו"ע היה על המזכירה להישבע שבועת היסת שאינה חייבת לך את 30 השקלים משום הקיזוז, והייתה נפטרת. בימינו אין משביעין שבועת היסת, וכן עלייך להביא ראיה ששילמת והרי אין לך ראיה. אמנם יתכן שבית הדין היו עושים כאן פשרה, אך עלייך לדעת שרק לפנות לבית הדין לפתיחת תיק עולה יותר מסכום כל התביעה, ובכלל מי אמר שהיו מוכנים לבוא להדיין בבית הדין. לכן, מכל האמור עצתי היא שעלייך לוותר הפעם, וה' הטוב ימלא חסרונך. הרב ניר אביב