• צבא ולימוד תורה

לימוד וגיוס

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

א ניסן תשס"ט
שאלה
עוד מעט שאני משלים שנה בישיבה. לפני שבאתי לישיבה היה ברור לי שהכיוון שלי זה להתגייס ליחידה מובחרת, כשהתורה הייתה מאוד חשובה לי אבל לא תיכננתי ללכת לישיבה אלא ללמוד כשיש זמן פנוי. בסופו של דבר, ב"ה, יצא שהלכתי לישיבה ועכשיו הדברים לא כ"כ ברורים לי. כי מצד אחד הצלחתי ב"ה להתקבל ליחידה מובחרת אך מצד שני אני מרגיש צמאון ללמוד תורה. השירות ביחידה אליה התקבלתי דורש חתימה על מס’ שנות קבע במהלכן אתה יכול לצאת לקצונה ולשמש בתפקידי מפתח ולפקד על חיילים רבים. האם צריך לחשוב על אופציה לשירות רגיל של 3 שנים? האם ללכת להסדר למרות שאני באמת מרגיש מחויבות לשרת 3 שנים ולנסות להשפיע קצת יותר מהשנה וחצי של ההסדרניקים?
תשובה
משמח לשמוע שאתה מרגיש צמאון ללמוד תורה. אני ממליץ לך להמשיך ללמוד תורה ולרוות את צמאונך עוד ועוד ומתוך עלייתך בתורה תוכל אחר כך להשפיע השפעה ברוכה בכל אשר תפנה. לאחר עוד שנתיים של לימוד בשקידה בתורה תשקול תוך התייעצות עם רבותיך את ההמשך. חזק ואמץ.