• שאלות כלליות

השלמת תפילה באיחור

הרב אליעזר מלמד

כ מרחשון תשס"ד
שאלה
אדם שמאחר לבית הכנסת ומוצא את הציבור בין שמע לתפילת עמידה. מה הוא עושה? ממשיך איתם? מתחיל מהתחלה? הולך הביתה ומתפלל? האם יש הבדלים בין התפילות השונות?
תשובה
בשחרית: כיוון שכבר אין סיכוי שיספיק להניח תפילין ולומר את ברכות השחר, וברוך שאמר, אשרי וישתבח וברכות קריאת שמע ויספיק להתפלל עם החזן בחזרת הש"ץ, מוטב שיתפלל בבית הכנסת לפי הסדר. וטוב שיתפלל בבית הכנסת שהתפילה שם נשמעת, ועוד שיש שם מניין והשכינה שורה עם המניין, ועוד שיוכל לשמוע קדיש וקדושה ולענות עליהם. בערבית: ימתין עד שיגיעו לשמונה עשרה, ויתפלל עמהם, ואח"כ ישלים ברכות קריאת שמע. לתשובת הרב בנושא תפילה מאוחרת לאשה.