• תהלים ותפילות אישיות

סגולות בשיר השירים

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו סיון תשס"ט
שאלה
הייתי שמחה לדעת מה החשיבות של אמירת "שיר השירים", מה הסגולות המיוחדות אם אומרים אותו מס’ ימים ברציפות, והאם אפשר לאומרו גם בלילה\לאחר השקיעה?
תשובה
אנו עם סגולה ולא עם סגולות. ללימוד תורה, בכל מקום בתורה, יש ערך גדול ואין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ. יש נוהגים להעדיף לימוד תורה שבכתב ביום ותורה שבע"פ בלילה אולם מי שליבו חפץ בלילה ללמוד תורה שבכתב דווקא, ואם ילמד משהו אחר לא ילמד בחשק, שילמד מה שלבו חפץ באותה שעה.