• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

אזעקה ביתית בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ז סיון תשס"ט
שאלה
יש לי מערכת אזעקה בבית. בשבת אינני מפעיל אותה, למרות שיש לי שעון שבת בתוך המערכת, מחשש שמישהו ירד בלילה ויפעיל את האזעקה. הבעיה היא, שגם כאשר המערכת לא מופעלת, כאשר אנשים מסתובבים בבית, ניתן לראות ב key bord באיזה אזור מסתובבים אנשים. ברור שלא נוח לנו ולפחות לא אכפת לנו מכך, השאלה היא האם יש בעיה בכך, מה לעשות?
תשובה
מכיוון שהמצלמה מצלמת כל הזמן, בין אם יש שם אנשים שעוברים ובין אם לא, יוצא שהאדם לא מפעיל כלום ולכן מותר.