שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות

תבניות לאופה לחם

undefined

הרב בנימין במברגר

א סיון תשס"ט
שאלה
אופה לחם הוא כלי האופה לחם, לש בצק וגם מבשל ריבה. כל הפעולות הנ"ל מתבצעות בתוך תבנית האפיה המצופה טפלון. עד כה השתמשנו בתבנית רק לצורך אפיית לחם שלא כוללים חלב/אבקת חלב. אך יש הרבה מרשמים שכוללים את זה והם מאפשרים להשביח את הטעם. האם עלינו לרכוש תבנית נוספת "חלבית" רק לצורך זה או שנצא לידי חובה בכך שנשתמש רק בתבנית אחת לצורך כל הפעולות (בלי שהתבנית תהפך לחלבית)?
תשובה
אסור להכין לחם חלבי בכדי שלא יתבלבלו ויבואו לאוכלו עם חלב ואם הכינו אין לאכול אותו. רק לחם שניכר בצורתו שהוא שונה מותר להכין (במאפיות משנים את צורת הבורקס והמאפים החלביים מהמאפים הפרווה והבשריים מסיבה זו). באופה לחם יוצא הלחם בצורתו הרגילה ולכן אין לאפות כלל במוצרים חלביים.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il