• שאלות כלליות

הכשרת כלים מבשרי לחלבי ולהיפך

הרב רואי מרגלית

ט סיון תשס"ג
שאלה
כלים בשריים שלא השתמשו בהם שנים רבות, האם מותר להופכם לכלים חלביים, ולהפך? אם לא, כיצד מכשירים אותם?
תשובה
לספרדים בכלים שאינם בני יומם הדבר מותר לכתחילה. אולם לאשכנזים נהגו שלא להכשיר ממין אחד למשנהו אא"כ במקרים הבאים: א. בשעת הדחק כשאין כל ברירה אחרת. ב. כאשר מכשירים את הכלי לפסח אפשר באותה הזדמנות לשנותו. ג. אם לאחר ההכשרה ישתמשו בו לתקופה מסוימת ככלי פרוה. ד. אם מטריפים את הכלי בכונה שיאסר לשימוש ואז מכשירים אותו למין השני. ה. במידה וחלפה שנה שלא השתמשו בכלי ניתן להכשירו למין השני. ו. אם קיבלו את הכלי במתנה ורוצים לשנות את יעודו. הרב רואי מרגלית.