• פירות וירקות

לאכול כרובית וכרוב

מכון התורה והארץ

ט סיון תשס"ט
שאלה
האם מותר לאכול כרובית או כרוב? יותר מדי פעמים אמרו לי כי זה אסור כי אי אפשר להוציא את החרקים, אם כן, איך עשו אבות שלנו שהיו נוהגים לאכול אפילו לפני שהיו ירקות גוש קטיף?
תשובה
אנו איננו יודעים על מה שהיה בעבר, כגון: מה היה החום באותו המקום, האם היה חם כמו בימינו. כמו כן, בימינו מגיעים חרקים מארצות הברית על ידי ייבוא תוצרת חקלאית, ואילו לפני שנים לא אכלו תוצרת כזו. כמו כן, גם בעבר לא אכלו כרובית. אינני יודע מי הם האבות שעליהם אתה מדבר אולם ידוע היה שאין אוכלים כרובית (אלא שהיו מהבהבים), והכרתי ופלטי אומר שלא אכל מעולם ירק חי אפילו שנבדק. כמו כן, אנו יודעים שאכלו חסה בתקופת המשנה ולאחר מכן אסרו על חסה. וכן יש דוגמאות הפוכות עלי גפנים אסרו והיום מקילים. כך שאין לשאול על תקופות קודמות שאיננו יודעים את הפרטים שהיו אז. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון