• ספורט, משחקים והצגות

הצגה של נשים

הרב ש. יוסף וייצן

ו אלול תשס"ט
שאלה
אני ואישתי רוצים לפעמים ללכת לבילוי שהוא גם לא "כבד" וגם עם תוכן. רצינו ללכת להצגות אבל התעוררה הבעיה של הצגות נשים. האם מותר לגבר ללכת להצגה שבה מציגות נשים - כמובן אם נברר לפני כן שהן לבושות בצינעה והתוכן ערכי? אם הנשים לבושות ב"צניעות חילונית", כלומר, אינם חשופות אבל לובשות מיכנסים וכו’ (לצערי אני לפחות רגיל בזה וזה לא גורם להירהורים) אוסר זאת?
תשובה
בסיסית, אסור להסתכל על נשים בהתבוננות מיוחדת. הסתכלות על נשים שמציגות היא, אם כן, אסורה שהרי יש כאן התבוננות מיוחדת בנשים. זאת במיוחד עם מדובר בנשים עם תרבות חילונית שלא רגישות לענין הצניעות ומבליטות את ההופעה שלהם. אם נמצאים שם ולא מסתכלים בהתבוננות על הנשים, המכנסיים לא הן הבעיה.