• פירות וירקות

נתונים על נגיעות בירקות עליים

מכון התורה והארץ

ז אב תשס"ט
שאלה
ידוע הדבר שמיעוט שאינו מצוי אינו צריך בדיקה ולא כלום. ומקובלת היום הדעה שמיעוט המצוי הינו 5%-10% אף שיש מקלים עד קרוב למחצה. האם אוכל בבקשה לקבל ממכון התורה והארץ טבלה/מסמך המסכם את אחוז הנגיעות שישנו בירקות עליים? (נ.ב. אם הרב חושב שאין ראוי שהשאלה תתפרסם אשמח אם בכל זאת הרב ישלח לי תשובה למייל)
תשובה
בכל ירקות העלים הנגיעות היא בדרגה של רוב וחיוב הבדיקה מדאורייתא. יתכן פעמים בתקופות מסוימות במצבים מסוימים נגיעות נמוכה יותר אבל באופן כללי כל הירקות עלים הנגיעות היא מעל 50%. אמנם בקטניות יש פעמים מצבים של מיעוט המצוי. הגדרת מיעוט המצוי לפי מה שכתבת איננה מוסכמת לכל השיטות, ויש הרבה דעות אחרות. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון