• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

תמיכה בבעל ת"ח

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ל תשרי תש"ע
שאלה
בעלי מרגיש שבאיזה שהוא מקום הוא מיצה בישיבה בה הוא נמצא כרגע, והוא מעוניין לעבור לאזור אחר בארץ- בו יש כולל דיינות. רציתי לציין שאני זאת המפרנסת במשפחה כרגע- אני עושה זאת בשמחה רבה ומעודדת את בעלי מאד ללמוד. וב"ה הוא מתמיד גדול. הבעיה היא: א. אני מאד לא אוהבת את המקום אותו בעלי בחר ושאר הכוללים לדיינות לא מצאו חן בעיניו. ב. מכיוון שמשפחתנו מורחבת ב"ה, אני מרגישה שיהיה לי קשה להתחיל במקום עבודה חדש- אני די עובדת עכשיו מכח האינרציה, ז"א, יכול להיות מצב שנעבור כדי שבעלי ילמד בכולל מסוים אך נמצא את עצמנו שהוא יוצא לעבוד. וכך אם נשאר במקומנו- אולי הוא ילמד קצת פחות טוב אך הוא ילמד. מה עלינו לעשות?
תשובה
לפי דבריך, עדיף להשאר במקום שאתם גרים ולא לעבור למקום אחר. ואולי היה מקום לבחון את האפשרות שהבעל יתחיל ללמד ואחרי לימוד של שנים דווקא על ידי שמעורים ללמד מתעלים בלמוד יותר מאשר ממשיכים ללמוד. גם מי שמלמד יכול וצריך להמשיך ללמוד מעבר למה שהוא מלמד.