• מזוזה

העברת מזוזות מדירה שכורה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ז אב תשס"ט
שאלה
אני אמור לשכור דירה חדשה (אני אהיה הדייר הראשון בדירה) כאשר בדירה אין מזוזות. בעל הדירה אינו מעונין להתקין מזוזות בעצמו מכיוון שהוא אינו מתכוון להכנס לבית ובגלל עלויות המזוזות, לכן אנחנו נהיה חייבים לקנות מזוזות ולקבוע אותן בעצמנו. האם בסוף תקופת השכירות אני אוכל לקחת את המזוזות לבית החדש? מה אני צריך לעשות כדי שאוכל לעשות זאת?
תשובה
את המזוזות עליך להשאיר בבית השכור. אך תוכל לדרוש את מחירם מהשוכר החדש. ואם הוא ירצה לשים מזוזות אחרות תוכל לקחת את המזוזות.