• קריאת שמות ושינויים

קריאה בשם שני

הרה"ג דוב ליאור

י"ד אלול תשס"ט
שאלה
האם יש עניין כלשהו בנתינת שם שני גם אם כנראה לא נשתמש בו בפועל. אשמח לדעת במה קריאת השם חשובה, בעצם הנתינה או השימוש היומיומי בשם עצמו? ומה זה "עוזר" לנפטר כשקוראים על שמו?
תשובה
אם לא משתמשים אינני יודע אם זה עוזר. בדרך כלל קוראים על שם נפטר משום כבודם, אבל אם אינכם עומדים להשתמש לא נראה כדאי. מוזכר בהלכה שאם קראו לילד בשני שמות וכשגדל נשתקע שם אחד אז לא כותבים את השם שאינו בשימוש לא בגט ולא בכתובה ולא קוראים לו בו כשעולה לתורה.