• חתונה ושבע ברכות

כיסוי ראש לאחר החופה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ב אלול תשס"ט
שאלה
האם אישה צריכה להשאר עם ההינומה לאחר החופה וחדר ייחוד, אם היא מתחתנת עם ספרדי?
תשובה
מן הראוי לכסות את הראש לאחר החופה והיחוד. אך אם לא היה יחוד על פי הדין, וכך נוהגים ספרדים, יש מקילים בכיסוי הראש עד היחוד כדין, שנעשה בבוא הזוג לביתם אחרי החתונה. לאשכנזים, שנוהגים יחוד כדין מיד לאחר החופה, ראוי שהכלה תכסה את ראשה לאחר היחוד. ואולם אין להתעקש על זה אם לכלה זה קשה מאד כיון שנהגו כך גם מקצת בני תורה. מכל מקום צריך להיות כסוי חלקי לאחר החופה ואין להשאר עם ראש מגולה לגמרי גם למקילים. תשובת הרב יעקב אריאל