• שאלות כלליות

המחטיא את הרבים

הרב ש. יוסף וייצן

ט אלול תשס"ט
שאלה
יש לי בעיה עם חבר שלי. חבר שלי בחור דתי בן 27 נשוי + בת, הוא חובש כיפה. אך אינו מקיים מצוות בכלל. כלומר, אינו אוכל במסעדות כשרות, לא מברך על אוכל ושתייה (גם על לחם) לא נוטל ידיים בכלל. המצווה היחידה שהוא מקיים היא שמירת שבת, וגם שם הוא מזלזל בכך שהוא לא מעדיף לשחק כדורסל עם חברים מאשר ללכת למנחה. כל אלו עניינים שלו, אך זה ממש התחיל להפריע כאשר הוא התחיל להחטיא את הרבים. הוא שולח מיילים לעשרות אנשים ביום, מיילים "עשירים: בבסרטי פורנו ותמונות תועבה, הוא גאה בכך, ומתבדח עם חבריו החילונים, אה, והוא שולח גם אליי את המיילים האלו. אני מאד דתי, ומאד מקפיד על קדושת המחשבה והעיניים, והוא מנסה באופן קבוע להכשיל אותי. כמובן, שהפצרתי בו עשרות פעמים, והסברתי לו את כל עניין : "כל המחטיא את הרבים, אין מספיקין בידו לעשות תשובה". אני "יורד" עליו די הרבה בקטע הזה. אני יודע שמבחינה הלכתית, אני אמור להתרחק מאדם כזה, אך חשוב לי לגרום לו לחזור בתשובה. הוא גם גורם לי לפעמים לדבר אליו לא יפה, בגלל שהמצב המתמיד שהוא מנסה להכשיל בצורה די בוטה, גם ליד אנשים. מה עליי לעשות, כיצד עליי להתנהג עם אדם כזה?
תשובה
אם הוא מוריד אותך מבחינה רוחנית ולא מתחשב בבקשתך, זו אינה חברות טובה ואינה מביאה גם לחברך תועלת. תאמר לו שאתה מאד אוהב אותו אולם במצב הענינים שבניכם אתה מפסיק את הקשר. תשמח לחדש את הקשר על בסיס התחשבות והדדיות.