• גזל ונזיקין

טבילה במקווה ללא תשלום

כולל דיינות פסגות

ח אלול תשס"ט
שאלה
במהלך טיול בטבע ראיתי מין מעיין קטן שניכר כי הוא בנוי ולא טבעי. לאחר שטבלתי בו נודע לי כי זהו מקווה שנבנה וטבילה בו עולה 10 שקלים. האם אני צריך לשלם? יש לציין שלא היה שום שלט שהודיע זאת.
תשובה
לא יתכן שאדם ישתלט על שטח כלשהו הנמצא במסלול בטבע, בשטח שאיננו שייך לו, יבנה שם מבנה וידרוש כסף על הכניסה.לכן, אינך צריך לשלם. אך ורק אם יוודע שקבל אישור מהבעלים האמיתיים על המקום יש לשוב ולדון מחדש בשאלה. הרב ניר אביב