• תרומות ומעשרות - איך מפרישים?

מעשר באתרוגים

מכון התורה והארץ

י"ז אלול תשס"ט
שאלה
אבא שלי קנה 8 אתרוגים מחבר, 5 כשרים ו-3 פסולים. החבר אמר לאבא שלי, שהוא לא עשה מעשר. כיצד בדיוק אבא שלי צריך לעשר?
תשובה
יש לקחת יותר מ 1.3% מכלל האתרוגים והם יהיו תרומה גדולה ותרומת מעשר, ויש לומר את הנוסח (אם זה בודאי טבל - עם ברכה) כנדפס. מכיוון שהנושא מורכב אין אפשרות להסביר הכל במייל, כדאי לקנות את התקליטור תרומות ומעשרות שבו יש ביאור מוחלט כיצד לעשות זאת, כולל נתינת עשירית ללוי. אפשר לרכוש טל. 086847325. כתיבה וחתימה טובה הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון