הנחת תפילין לפני הנץ

הרב יאיר וסרטיל

כ"ו אלול תשס"ט
שאלה
שלום לכבוד הרב. כדי להגיע לצבא בזמן בבוקר אני צריך לקום בשעה 6. האם מותר להניח תפילין לפני הנץ על מנת שלא אאחר? והאם בלי קשר למקרה שלי מותר להניח תפילין לפני הנץ? אם כן מאיזה שעה ?
תשובה
זמן הנחת תפילין הוא משיראה ויוכל להכיר את חברו הרגיל עימו קצת כאשר הוא בריחוק ד' אמות (שו"ע סימן ל סעיף א). נחלקו מהו בדיוק זמן זה. לכתחילה יש להניח כ50 דקות לפני הנץ, ואם גם זה מאוחר מידי, אפשר להקדים עד כ-60 או אפילו 66 דקות לפני הנץ (יחו"ד ב, ח). הרב יאיר וסרטיל