• מוצרים שונים

אכילת חומוס אצל ערבים (מצד כשרות)

מכון התורה והארץ

כ"ה תשרי תש"ע
שאלה
האם מותר לאכול חומוס אצל ערבים? מדובר בחומוס נטו כמו שהם יודעים להכין. כמובן, שהשאלה היא גם מצד כשרות וגם מצד בישולי עכו"ם, אם יש.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. בימינו חומוס מאכל חשוב עולה על שלחן מלכים ולכן יש בו איסור בישולי עכו"ם. ב. יש צורך לבדוק גרגירים קודם הבישול שמא יש בהם חרקים. ג. גם הנטו שלהם הוא ברוטו ויש הרבה תוספות שצריך לדעת מה עניינם. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון